“Veghel is kampioen!” zo kopte het Brabants Dagblad, en dan gaat het niet over de winst van de lokale voetbalploeg Blauw Geel, nee, Veghel is kampioen werkgelegenheid! Dat het in Veghel bruist van de bedrijvigheid heeft met veel factoren te maken. Allereerst is de centrale ligging in het Brabantse een pré. Verder is Veghel door de prima uitvalswegen heel goed bereikbaar. Dat Veghel door de Zuid-Willemsvaart over het water wordt ontsloten maakt de plaats ook nog eens interessant voor scheepsbouw, binnenvaartondernemingen en de logistieke sector. Werken in Veghel is cool!

Veghel groeimarkt!

En is de werkgelegenheid in Veghel al prima, de kansen op de arbeidsmarkt worden alleen maar groter. Op 15 juli 2019 werd bekend dat het immer groeiende supermarktketen Jumbo, waarvan het hoofdkantoor is is gevestigd op bedrijventerrein de Amert te Veghel, alle 6 vestigingen van Agrimarkt over gaat nemen. ‘Deze aanwinst sluit goed aan op onze groeiambities’, aldus Jumbo-topman Frits van Eerd, die in 2020 ook een gemechaniseerd distributiecentrum hoopt te openen op bedrijventerrein de Liesbosch. 

Boost voor bedrijvigheid, steeds meer kansen om te werken in Veghel 

Niet alleen de supermarktketen Jumbo zit in een steile groeifase. De toeristische ondernemers uit de regio hebben zich verenigd in het platform Gastvrij Meierijstad. Zo geeft de organisatie de recreatieve sector een flinke impuls. Ook het bedrijf Coldservice heeft haar zinnen gezet op Veghel, om twee grote vrieshuizen te plaatsen langs de A50, goed voor opnieuw 150 banen. En natuurlijk wordt er ook aan de zzp’ers gedacht, want op 12 september 2019 vindt voor het tweede jaar op een rij het grote zzp BOOST event plaats bij de Noordkade in Veghel. Werken in Veghel was nog nooit zo aantrekkelijk.

Favoriet-Noordkade-DSC_6138-1.jpg

De Noordkade in Veghel

Stimuleren van sociaal ondernemerschap

Om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te ondersteunen bij hun terugkeer naar betaald werk kwamen recent beleidsmakers samen in het Klooster van de zusters Franciscanessen in Veghel, om te praten over ‘social return.’ Social return is een manier om werkgelegenheid te creëren voor mensen voor wie het niet zo makkelijk is om betaald werk te vinden.  Er liggen veel kansen voor werkgevers en werknemers op het gebied van social return. Op de website van platform31 geeft de organisatie daarom een paar handige tips voor organisaties die ermee aan de slag willen gaan. 

Je ziet wel, aan alles en iedereen is gedacht! Het kan geen toeval zijn dat de gemeente Veghel een van de laagste werkloosheidscijfers in de regio heeft.

Helemaal klaar met die file?

Elders in Brabant staan dagelijks steeds meer mensen in de file. In de eerste maanden van dit jaar nam de filedruk opnieuw met maar liefst 5% toe. Dat zet je toch aan het denken. Hoeveel kostbare tijd gaat er met filerijden verloren? Tijd die je ook met je gezin had kunnen doorbrengen, of voetballend, of genietend van de natuur met je trouwe viervoeter. Als je slim bent, kies je eieren voor je geld en zoek je een baan in een groeiregio EN ga je lekker dichtbij je werk wonen. Klinkt dat je als muziek in de oren? Neem Veghel dan eens mee in je overwegingen. Dat de business booming is dat heb je al gelezen, maar wist je dat Veghel is ook een prachtige omgeving is om te wonen? Rustig wonen, met een bruisend centrum op loopafstand en een groene omgeving vlakbij. Neem eens een kijkje op de website van het Kloosterkwartier. Op de kavelkaart zie je welke woningen er nog beschikbaar zijn. Na de bouwvak gaat de bouw van de eerste woningen van start. Dus het schiet al op. Meteen inschrijven is misschien verstandiger! Dus, ben jij de dagelijkse files moe? Kom dan naar Veghel!

joe-caione-KVeogBZzl4M-unsplash.jpg

Maak ook je hondje blij, verhuis naar Kloosterkwartier Veghel!