We kunnen bijna niet wachten! Na anderhalf jaar van zorgvuldig getroffen voorbereidingen is het in juli zover; de bouw van Kloosterkwartier Veghel gaat van start. En in ons ongeduld zijn we niet alleen. Alle toekomstige woning en appartementseigenaren kijken ook reikhalzend uit naar de start van de bouw van hun mooie woningen.

Nog maar een paar woningen beschikbaar

De verkoop van de appartementen en rijwoningen verliep razendsnel. Van de 37 vrijstaande en twee-onder-een-kapwoningen zijn er op dit moment nog enkele beschikbaar. Welke woningen dat zijn, zie je op de kavelkaart op onze website. Het is mooi om te zien dat de gemaakte plannen en tekeningen nu concreet worden en tot leven gaan komen. Er gaat een hele nieuwe woonwijk ontstaan in het hart van Veghel. Coen Hendriks van Zenzo Maatschappelijk Vastgoed: ,,Dit is misschien wel de laatste kans voor mensen die een nieuwe woning met een grote tuin willen zo dicht bij het centrum van Veghel.”

Bewoners ontmoeten elkaar tijdens informatieavonden en informele borrels

Het is mooi om te zien hoe er al voor de bouw een community ontstaat tussen de toekomstige bewoners. Door het bijwonen van informatieavonden hebben veel ‘buren’ elkaar al ontmoet en een beetje leren kennen. De toekomstige bewoners zijn blij met hun keuze voor het Kloosterkwartier: “we hebben twee kinderen, een van 15 en een van 9, die kunnen overal naartoe fietsen. Het is gewoon een veilige omgeving” een andere toekomstige bewoonster: “het ligt EN dichtbij het centrum EN dichtbij de Noordkade en de sportvelden” een andere koper zegt;“ je loopt een paar minuten en je zit gewoon weer in het groen.” De kopers zijn in hun nopjes met hun nieuwbouwhuis en al druk bezig met het bedenken van de toekomstige inrichting.

 

Wat toekomstige bewoners zeggen over Kloosterkwartier Veghel.

Maar liefst drie appartementencomplexen in het toekomstige Kloosterkwartier

In het Kloosterkwartier worden drie appartementencomplexen gebouwd, waarvan er een uit koopappartementen bestaat en twee huurappartementen bevatten. Alle koopappartementen zijn inmiddels verkocht. Het gebouw gelegen aan het Middegaalspad bestaat uit 46 levensloopbestendige huurappartementen. Volgens Arjen Jansen, directeur van Kerckebosch groep, zijn deze appartementen speciaal bedoeld voor levensgenieters. Voor hen die zowel nu als later zorgeloos willen wonen. De bewoners kunnen gebruik maken van de thuiszorg van BrabantZorg. Woningcorporatie BrabantWonen heeft het derde appartementengebouw gekocht. In dit gebouw komen 36 huurappartementen voor ouderen met een zorgbehoefte. BrabantWonen signaleert een toenemende vraag naar wonen met een zorgfunctie onder deze doelgroep en kan hiermee voorzien in deze behoefte. Uiteraard wordt de zorg ook hier geleverd door BrabantZorg. De zorgoplossing maakt Kloosterkwartier echt een wijk voor iedereen. Die samenhang tussen bewoners en mogelijkheden voor iedereen is precies wat Zenzo Maatschappelijk Vastgoed voor ogen had toen zij Kloosterkwartier ontwikkelden.

Verwachte oplevering Kloosterkwartier Veghel in de zomer van 2020!

Wanneer de bouw volgens planning verloopt verwachten we dat de eerste koopwoningen in het Kloosterkwartier in de zomer van 2020 worden opgeleverd. De verwachte oplevering van het derde appartementengebouw is gepland voor het voorjaar van 2021. “Kloosterkwartier wordt gefaseerd gebouwd en met de bouw van de grondgebonden woningen wordt als eerst gestart.” En nu is het wachten geblazen!…..