De nieuwbouwwoningen in Kloosterkwartier Veghel worden op dit moment gebouwd. Stapje voor stapje verandert een stukje van de bouwput in de mooie nieuwe woonwijk Kloosterkwartier. Het kopen van een nieuwbouwwoning doe je waarschijnlijk maar één, of hooguit twee keer in je leven. In dit blog geven we je daarom tips over de inrichting van de keuken en de badkamer. We vertellen je waar je op moet letten om deze zo in te richten, dat  je huis straks bij je past als een warme jas. Bovendien kun je door alle werkzaamheden goed te overdenken en op elkaar af te stemmen kosten besparen.

De keuken is het hart van elke woning. Het is vaak de eerste plek waar mensen elkaar treffen wanneer ze thuiskomen. Voor een kop koffie, een warme maaltijd of een gesprek met een van de huisgenoten. Omdat we veel tijd in onze keukens doorbrengen is het extra belangrijk om goed over je toekomstige keukenindeling na te denken. Deze 10 tips voor de keuken van jouw nieuwbouwwoning zetten je aan het denken!

10 tips voor je keuken van je nieuwbouwhuis:

 1. Kies met het oog op de toekomst > ga voor een keuken die je heel lang mooi blijft vinden.
 2. Kijk kritisch naar de indeling. Je kunt nu eventueel nog dingen wijzigen. Wat is je uitzicht als je aan het koken bent? Sta je met je rug naar iedereen? Kijk je uit op de tuin?
 3. Kijk op de site van de Consumentenbond welke vaatwassers en koelkasten goed uit de test zijn gekomen. Denk na over elektriciteitsverbruik en comfort.
 4. Ga eens na welke opbergmogelijkheden je mist in jouw huidige keuken? Is er bijvoorbeeld ruimte voorzien waar je je bakplaten, snijplanken en dienbladen kunt opbergen? Nu kun je dat nog regelen!
 5. Lees je goed in over materialen voor keukenbladen. Kies je voor een praktische oplossing of vind je het niet erg om wat onderhoud te hebben. Laat je hierover goed adviseren.
 6. Je hoeft niet al je servies in de keuken kwijt, dit kan eventueel ook in een mooie servieskast.
 7. Breng een paar doorleefde elementen in je nieuwbouw keuken, dat geeft meteen meer sfeer.
 8. Laat de hoogte van je keuken aanpassen op jullie gemiddelde lengte, dat werkt wel zo lekker.
 9. Wat zijn de regels qua afvalscheiding in je nieuwe gemeente? Hou rekening met het gescheiden inzamelen van afval wanneer je de indeling van je keukenkastjes bepaalt.
 10. Goede verlichting in je keuken is heel erg belangrijk. Zorg dat je nooit in je eigen schaduw hoeft te staan en dat vooral je werkvlakken goed verlicht zijn. Maak de rest van de verlichting dimbaar, zodat je ook lang kunt natafelen met mooi sfeerlicht.

De badkamer is de plek in je nieuwbouwhuis waar je de dag begint en eindigt.

Na een lange dag werken spoel je daar al je zorgen van je af en stapt dan fris in bed. In de morgen gooi je een splash water in je gezicht, doet je haar of je make-up en je bent weer klaar om aan de slag te gaan. 

Omdat ook de badkamer een cruciale plek in je woning is, hier ook 10 tips voor een tip top badkamer.

10 tips voor de badkamer van je nieuwbouwwoning:

chastity-cortijo-6TY_WrJTwSI-unsplash-1.jpg
 1. Ook hier geldt, houd de basis bij voorkeur strak en vrij neutraal
 2. Met accentkleuren maak je je badkamer helemaal van jou. Kies één of twee kleuren en ga straks shoppen voor een badmat, prullenbak, zeepbakje etc. in de accentkleur.
 3. Heb je aan voldoende opbergruimte gedacht? Bij voorkeur ligt er zo weinig mogelijk in het zicht. Denk na over alles wat je in een badkamer nodig hebt en zorg dat dit een plaats krijgt. Waar laat je straks je vuile was? Je tandenborstel, je make-up spulletjes?
 4. Werk met (spiegel)kastjes, dan hoef je niets op je wastafel te zetten.
 5. Kies voor onderhoudsvriendelijk materiaal en grote wandtegels, ruimtelijk en rustig aan het oog.
 6. Overweeg een nisje in je douche te laten maken voor je shampoo en douchegel, dan hoef je geen storende rekjes op te hangen. En nog mooi ook!
 7. Denk heel goed na over de verlichting in je badkamer en zorg dat je gezicht goed wordt aangelicht wanneer je – of je vrouw- je make-up opdoet.
 8. Voor een zo ruimtelijk mogelijk effect ga je voor een lichte wand, maar ook voor lichte vloertegels > hoe donkerder, hoe kleiner de ruimte lijkt.
 9. Kies voor glazen wanden in je douchecabine dat schept ruimte en is makkelijk schoon te houden. Een trekkertje erover na het douchen en alles blijft mooi. 
 10. Denk na over voldoende plekken om je handdoeken te drogen.

Lithos denkt met je mee om je nieuwbouwwoning zoveel mogelijk naar je zin te maken

Ook al liggen er al veel zaken vast, Lithos bouw & ontwikkeling probeert zoveel mogelijk mee te denken en tegemoet te komen aan de koperswensen. Het is niet voor niets dat Lithos al drie jaar op een rij tot de top van beste bouwers in Nederland behoort. Heb je interesse in een van de beschikbare woningen? Neem dan contact op met één van de makelaars. Zij kunnen veel vragen beantwoorden en hebben zonodig ruggespraak met Wietse, de kopersbegeleider van Kloosterkwartier. We wensen jullie veel plezier met het bedenken van de verdere inrichting van jullie nieuwbouwwoning.