Alle ruimte voor grote woningen op royale kavels. Als architect droom je ervan dat dit soort locaties beschikbaar komt. En het liefst ook nog in een binnenstedelijke omgeving. Het gebeurt niet vaak, maar in Veghel werd die droom werkelijkheid. Op voormalig ziekenhuisterrein Bernhoven, een centrumlocatie in deze aantrekkelijke Meierijstad, verrijzen ruim opgezette woningen op kavels die heel goed passen bij de maat van het huis. Nog even en je kunt riant wonen in Veghel. Pal naast het centrum. Architectenbureau Visser en Bouwman ontwerpt de woningen op deze kavels.

Jep ontwerpt woningen voor Kloosterkwartier

Jep Swinkels, architect bij Visser en Bouwman uit Den Bosch: ‘Heel erg leuk aan Kloosterkwartier is dat de diversiteit die in de omliggende wijken zit, terugkomt in de nieuwe woningen die we nu ontwerpen. Kijk naar de variatie in de nieuwbouwhuizen en de rijke detaillering uit de jaren 50 en 30. Door het verschil in gebruikte materialen, kleurstelling en detaillering krijg je iedere keer een andere woning. Stuk voor stuk zijn de huizen daardoor uniek. Iets wat in Kloosterkwartier absoluut het verschil maakt. Wat je ook vaak ziet bij nieuwbouwwijken is dat ze nog een beetje moeten rijpen. Maar ook daar heeft Kloosterkwartier een stevige voorsprong. Door de historische setting en context zit er al meteen sfeer in de wijk.’

Ruime kwaliteitswoningen en stuk voor stuk uniek

Robuust en duurzaam materiaalgebruik staan garant voor een hoge kwaliteit van de woningen in Kloosterkwartier. Je ziet het meteen aan de keramische dakpannen en zinken dakgoten en regenpijpen. Overal elders in deze nieuwbouwwoningen keert dat gebruik van hoogwaardige materialen terug. Die basis van goede kwaliteit kun je ook nog volledig naar eigen smaak inrichten. In overleg met de makelaar zijn er talloze opties mogelijk. De woningen zijn breed en diep en allemaal voorzien van een garage. Elke woning heeft zijn eigen achteringang om via het eigen erf in de, ook al diepe, tuin te komen. De nieuwbouwlocatie sluit rondom aan op bestaande bouw in het centrum. Zodra de bouw klaar is, woon je meteen in een sfeervolle volwassen wijk. En dat voor een aantrekkelijke prijs-kwaliteitsverhouding. Dat maakt wonen in Veghel wel even anders dan wonen in een nieuwbouwwijk in nabijgelegen steden zoals Den Bosch en Eindhoven. In Veghel krijg je ongelooflijk veel waar voor je geld!

Nieuwsgierig naar riant en betaalbaar wonen in Veghel?

Wil je meer weten over wonen in Veghel? Overweeg je misschien om een huis in Veghel te kopen? Laat in de zijbalk je mailadres achter. Dan zorgen wij dat je op de hoogte blijft van het laatste nieuws. Of meld je direct aan als je nu al geïnteresseerd bent in een huis in de wijk Kloosterkwartier.