Nog even en dan is het zover. In april begint New Horizon Urban Mining B.V. met de sloop van het voormalig ziekenhuis Bernhoven. Kloosterkwartier is in alle opzichten een bijzonder project. Ook de sloop van het oude ziekenhuis wordt bijzonder. Alle waardevolle materialen die geschikt zijn voor hergebruik worden ‘geoogst’ om elders weer in te zetten. New Horizon ontmantelt Bernhoven met behoud van de waardevolle grondstoffen en materialen. Zij slopen niet, zij oogsten en hebben van urban mining >hun vak gemaakt. Als in juli 2019 die klus geklaard is, start de bouw van de nieuwe woningen.

Enthousiaste inzet voor nieuwbouw Kloosterkwartier

Vanaf juli 2019 wordt dan, op de mooiste plek van Veghel, gebouwd aan een prettige en sociaal sterke nieuwe woonomgeving. Dat gaat niet vanzelf. Heel veel enthousiaste partijen zijn erbij betrokken om deze mooie en fijne woonplek te gaan realiseren. Een aantal van hen vooral in de voorbereiding en anderen dadelijk vooral in de uitvoering. In de afgelopen maanden is iedereen in blogs en video’s, op Facebook en in persberichten al eens aan het woord geweest. En elke partij heeft Kloosterkwartier op een bijzondere wijze op de kaart gezet. We stellen ze graag nog een keer aan je voor:

En dan zijn er nog andere partijen die hun steentje hebben bijgedragen, om niet alleen Kloosterkwartier, maar ook Veghel te presenteren: de bewoners van Veghel en de toekomstige bewoners van kloosterkwartier, de Zusters Franciscanessen van VeghelCHV Noordkade en Vanderlande Industries. Ook hen bedanken wij graag.

Zijn er nog woningen te koop of te huur?

Kloosterkwartier bestaat, als alles af is, uit een mix van woningen. De parkwoningen zijn allemaal al verkocht. Voor de levensloopbestendige koopappartementen kun je je nog op de reservelijst laten plaatsen. De verhuur van appartementen start naar verwachting in de loop van 2020. Voor de vrijstaande en twee-onder-een-kapwoningen zijn er nog diverse mogelijkheden. Als je jouw woonwensen voor de start van de bouw bespreekt met de makelaar, kun je voordat de bouw start nog optimaal gebruik maken van de keuzemogelijkheden voor meer- en minderwerk. En vergis je niet, de koop van een nieuwbouwwoning in Kloosterkwartier ligt eerder binnen je bereik dan je denkt. De kopers Paul Cuppen en Marion van de Crommert maakten het zelf mee.

Kopers Paul en Marion verbaasd over de mogelijkheden

Paul Cuppen en Marion van de Crommert hebben bouwnummer 29 gekocht, een ruime twee-onder-een-kapwoning. Paul: ‘Eerlijk gezegd was ik van het begin af aan ontzettend enthousiast over dit project. De woningen zijn helemaal onze smaak door de aandacht voor details in het ontwerp en de ligging in het centrum, maar toch in een groene omgeving bij de kloostertuin en de vijver. Wat we vooral uniek vinden is de grootte van de kavel. Dat vind je in geen ander project in Veghel. Toen ik de prijzen zag, dacht ik: dat is voor ons financieel niet haalbaar. Maar tijdens een avondje stappen raakte ik in gesprek met Coen Hendriks van Zenzo. Hij gaf mij het advies om onze financiële mogelijkheden eens goed op een rijtje te laten zetten. Ik was echt verbaasd toen bleek dat wij met een iets hogere maandlast konden overstappen van een huurappartement in het centrum van Veghel naar een eigen koopwoning. We zijn blij dat we ons zo goed heb laten adviseren en straks in dit mooie project gaan wonen.’

Ben jij ook benieuwd naar jouw mogelijkheden?

Kloosterkwartier wordt een droomplek om te wonen. Een nieuwbouwwoning op een droomplek, wie wil dat niet? Wil jij meer weten over de nieuwbouw kloosterkwartier? Laat dan je mailadres achter in de zijbalk. Wij houden je graag op de hoogte van de mogelijkheden die er nog zijn voor een nieuwbouwwoning in Veghel Kloosterkwartier? Heb je nu al belangstelling voor een woning in Kloosterkwartier? Voor de vrijstaande en twee-onder-een-kapwoningen zijn er nog diverse mogelijkheden. Daarvoor kun je je direct aanmelden.