‘Je wordt fysiek uitgedaagd, maar het heeft ook mentale, emotionele en spirituele effecten’

VEGHEL | In het klooster van de Zusters Franciscanessen gebeurt een hele hoop. Aan de ene kant wonen de zusters en aan de andere kant is er volop bedrijvigheid. Van jeu-de-boulen tot een kinderdagverblijf voor kinderen met een beperking en van yoga tot biljarten. Sinds vorige week heeft ook Stichting Join us haar intrek genomen in het hoekgebouw van het kloostercomplex in Veghel. Jolanda van Gerwe (oprichtster van Join us) en Ayla den Das (docente Power Yoga) kennen elkaar nog niet. Vriendelijk schudden ze elkaar de hand. “We zijn nu toch min of meer buurvrouwen”, merkt Ayla terecht op.

Ayla heeft onlangs haar intrek genomen in het Klooster. Vol overgave geeft ze lessen Power Yoga. Power Yoga is een krachtige en dynamische vorm van Yoga. “Het is voor mij een combinatie tussen het fysieke en mentale aspect. Je wordt fysiek uitgedaagd, maar het heeft ook mentale, emotionele en spirituele effecten. Het is goed voor je geest. Je leert jezelf op een andere manier kennen en gaat op zoek naar waar je grenzen liggen.” Uiteraard allemaal binnen de mogelijkheden van de cursist. “Je moet niks. Het is vooral heel ontspannend en alle deelnemers laten de dagelijkse beslommeringen even links liggen. Ze richten zich op de les. Ik vraag ze vaak ook voor de les om een intentie te plaatsen. Wat heb jij vandaag nodig? Dat kan fysiek, mentaal of spiritueel zijn. Vaak is een yogales een spiegel voor het dagelijkse. Het zegt iets over je dag of je gemoedstoestand.”

Voelen
Soms kan de yogales of eindontspanning hard binnenkomen. ”Door de echte aandacht aan jezelf en de fysieke inspanning leren de cursisten onder andere om meer in hun ‘lichaam’ te komen. Dat kan soms best confronterend zijn. Dit wordt als prettig ervaren”, legt Ayla uit. De lessen zijn op donderdagavond vanaf 19.15 uur. Een les duurt één uur en een kwartier en het is volgens Ayla niet moeilijk. Ze droomt ervan om meerdere groepen les te geven. “Dat zou fantastisch zijn. Yoga is iets voor jong en oud en voor zowel mannen als vrouwen. Tot nu toe heb ik vooral vrouwen op les. Dus mannen: meld je aan!”, besluit Ayla lachend.

Contact opnemen met Ayla kan via: freeyourmindyoga@outlook.com en 0642767818.

Bron: kliknieuws.nl