Over de gracht in het Kloosterpark lag vroeger een brug. Een brug waarop de vele voetstappen van de zusters hebben geklonken. Want via deze brug konden zij vanaf het klooster naar het ziekenhuis op en neer lopen. De brug is al heel lang geleden verdwenen, maar... wordt nu weer in ere hersteld!

Hiervoor is een brug aangeschaft die voorheen in Den Bosch lag, over de Rijksweg. Wel zo duurzaam. De partners van Leefgoed zorgen er samen met schildersbedrijf Sjaak de Louw voor dat deze weer een mooie frisse verflaag krijgt. 

Dankzij de heemkundekring zijn oude foto’s gevonden, waaruit blijkt waar de brug vroeger precies lag en hoe het poortje bij de brug eruit zag. Gerard van Asperen verzorgde op basis hiervan een nieuw ontwerp voor de poort, die straks gemaakt wordt door vrijwilligers van SIEMei (Stichting Industrieel Erfgoed Meierij). Een mooie samenwerking!

In het tweede kwartaal van dit jaar wordt de brug op ongeveer dezelfde plek teruggeplaatst. Zo herstellen we de verbinding tussen het oude ziekenhuisterrein en het Kloosterpark, en kunnen er weer veel nieuwe voetstappen volgen…

Bekijk hier de video van het transport van de Rijksweg-brug: