In de tijd voor je verhuizing ben je met zoveel zaken bezig dat je bijna vergeet dat je ook een nieuw leven tegemoet gaat na je verhuizing. En dan is het eindelijk zo ver, de dozen staan binnen en de  verhuizing is achter de rug. Je steekt de sleutel in de voordeur van je nieuwe huis. Buiten is alles nog niet af en het is nog flink wennen je nieuwe omgeving. Hoe zorg je er nou voor dat jij en je huisgenoten zich snel thuis voelen in je nieuwe huis en dat je nieuwe huis een thuis zal worden? Daarover gaat dit blog!

1. Maak je slaapkamer vrij van verhuisdozen

Je slaapkamer is je oase van rust. Chaos hoort bij verhuizen. Er zal altijd een moment zijn van onrust, je struikelt over de losse draden, de lades en muren zijn nog leeg en de dozen vol. Zit je middenin de verhuisstress, ontdoe dan je slaapkamer van dozen en rommel voor je gaat slapen. Zo heb je altijd een plek waar je even tot rust kunt komen. Er is altijd weer de volgende dag om je huis verder aan kant te brengen. Met een goede nachtrust kun je weer fris en fruitig aan de slag.

2. Ook al ben je nog zo druk, neem de tijd om te koken

Je kent dat wel, je bent druk met uitpakken en hebt geen zin om te koken. En toch is juist dat ene momentje dat je de tijd neemt om gezond te eten zo ontzettend belangrijk. Dus laten we afspreken dat je alleen maar een pizzaatje gaat halen wanneer je pannen en kookspullen nog in dozen zitten. Je lichaam is je dankbaar als het je zoveel energie geeft tijdens een verhuizing dat het ook wordt gevoed met een gezonde maaltijd. Pak even een pauze en eet samen met je gezin, je lief…zorg goed voor jezelf. Heb je Inspiratie nodig voor snelle maaltijden die ook nog gezond en lekker zijn? Kijk dan op de site Voedzaam en Snel die staat boordevol snelle en gezonde recepten. 

3. Ruim je oude huis op ruimschoots voor de verhuizing

Een aankomende verhuizing is HET moment om eens door al je spullen te gaan. Neem je voor om alleen die dingen te verhuizen die je echt gebruikt. Bekijk op  Netflix een of meerdere afleveringen van Marie Kondo; een Japanse ‘opruim’ consultant. Haar ‘Marie Kondo’ methode kent niet voor niets vele volgers. Met haar tips weet je zeker dat je alleen die spullen verhuisd waar je echt een band mee hebt. 

4. Vraag je huisgenoten om ook hun kamer en spullen op te ruimen

Laten we eerlijk zijn, opruimen is niemands favoriete klus. Maar gedeelde smart is halve smart. Bovendien zijn er vele kamers in een huis en verzamelt iedereen die er woont spulletjes. Als jij de Marie Kondo methode onder de knie hebt, nodig dan je huisgenoten uit om zelf ook hun spullen te Marie Kondo-en! Dat scheelt weer een boel dozen in je nieuwe huis.

5. Maak alles lekker schoon

Wanneer je spulletjes een plekje hebben gekregen, maak dan je huis lekker schoon. Gebruik een lekkere frisse allesreiniger. Zet een diffuser aan met een paar druppels van je favoriete etherische olie in de woonkamer. Zo ruikt je huis altijd fris en vrolijk en voelt je nieuwe huis snel als een thuis.

6. Ga planten halen bij het lokale tuincentrum

Planten in huis zijn gezond! Ze zorgen dat de lucht in je woning een stuk schoner is. Als alle grote meubels hun plek hebben gevonden is het moment daar om een bezoekje aan het lokale tuincentrum te ondernemen. Maak foto’s van je woonkamer en laat een medewerker van het tuincentrum meedenken over welke planten goed passen bij jouw interieur. TIP: Vaak is het mooier om te kiezen voor een paar grote planten dan voor veel kleine.

7. Realiseer je dat niet alles tegelijk kan

Doe een ding tegelijk. Er is zoveel te regelen, dat kun je gewoon niet allemaal in een dag. Koop een to-do lijst die je goed in zicht weglegt, zodat ook huisgenoten makkelijk een klein item kunnen opschrijven. Verdeel taken in zo snel mogelijk doen, binnenkort doen en ooit doen. Zo hou je goed op het vizier welke taken je het eerste gaat wegwerken. Maar welke taak je ook aan gaat pakken, je kunt het niet allemaal vandaag doen en dat hoeft ook niet.

8. Organiseer een house-warming party

Nodig de mensen die je dierbaar zijn uit om een kijkje te komen nemen in je nieuwe huis. Niets is leuker dan trots je nieuwe stekje te showen. En zo weten ze jullie ook makkelijk te vinden. 

9. Download de verhuischecklist

Je verhuizing is sneller achter de rug als deze goed is voorbereid. En wie kan je betere tips geven over een soepele verhuizing dan de Erkende Verhuizers? Download dus hun praktische verhuizing checklist HIER

10. Leer je buren kennen

“Beter een beste buur dan een verre vriend,” is niet voor niets een vaak gebezigd gezegde. Wat niets maakt dat je je in je nieuwe huis zo thuis voelt als wanneer je altijd even bij een van je buren kunt aankloppen voor een kopje suiker, om je hond even uit te laten en de plantjes water te geven wanneer je op vakantie bent. Investeer dus vanaf het begin in een goede relatie met je buren, daar heb je de rest van de tijd dat je in je mooie woning woont profijt van.

Tot slot. De bouw van het Kloosterkwartier vordert snel. Dus voor je het weet ben je zelf aan de beurt om je klaar te maken voor je verhuizing. Begin dus vandaag al met het opruimen van je spulletjes met de Marie Kondo methode, je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen. Wij wensen jullie veel succes met de voorbereiding.