Een prachtige plek

met heel veel traditie

Dwalend door de kloostertuin van de Zusters Franciscanessen in hartje Veghel voel je de indrukwekkende geschiedenis van het klooster. Hier leefden en vervulden de zusters ruim 175 jaar hun maatschappelijke taak. Nu is dit gebied toe aan een nieuwe impuls en geven de zusters het klooster en de tuin weer terug aan de gemeenschap.

Het Kloosterkwartier

Het kloosterterrein van de Zusters Franciscanessen én het voormalig Bernhoven ziekenhuisterrein in Veghel noemen we samen ’t Kloosterkwartier: het maatschappelijk ‘hart van Veghel’. Samen met de zusters maakte Zenzo plannen voor de ontwikkeling van het terrein. Een complex geheel volgens het gedachtegoed van de zusters.

Dat het levenswerk van de zusters een nieuwe bestemming mag krijgen is heel bijzonder. Twee rijksmonumenten, een park, een gracht, scholen, een internaat, een ‘zigzag-gebouw’: alles vind je er. Zo ontstaat op de 7 tot 8 hectare een eigentijdse woon- en leefomgeving, waar plek is voor iedereen.

Het Kloosterkwartier ligt tussen het Veghelse centrum en de populaire Vijverwijk. Een wijk met uitstraling, veel groen en ruimte. Scholen, kinderopvang, sportverenigingen en voorzieningen zijn in de directe omgeving. Een rustige plek, maar als je wilt sta je ook binnen enkele minuten lopen midden op de gezellige markt.

HEADER_Gebouwen2.jpg
02_Gebouwen4.jpg