Wonen op Kloosterkwartier Veghel

Op het terrein van het Klooster van de Zusters Franciscanessen in het centrum van Veghel, wordt een eigentijdse woon- en leefomgeving ontwikkeld. Hier komen straks verschillende appartementengebouwen, die ruimte bieden aan jong en oud, voor mensen mét en zonder zorgbehoefte. Het zogenaamde Kloosterkwartier belooft het maatschappelijke hart van Veghel te worden: een wijk voor iedereen!

Schrijf je in en blijf op de hoogte van het nieuws over de nieuwe appartementen.

Blijf op de hoogte »

Fase 1: Ziekenhuisterrein

Op het voormalig ziekenhuisterrein op het Kloosterkwartier verrijzen veel mooie, nieuwe woningen: rijwoningen, hoekwoningen, twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen. Al deze woningen zijn inmiddels verkocht en de bouw is in juli 2019 gestart. De verwachting is dat de eerste koopwoningen in de zomer van 2020 worden opgeleverd.

Ook worden in het Kloosterkwartier drie appartementencomplexen gebouwd: één koop en twee huur. Alle koopappartementen zijn inmiddels verkocht.

Het gebouw aan het Middegaalspad bestaat uit 46 levensloopbestendige huurappartementen, speciaal bedoeld voor levensgenieters. Voor hen die zowel nu als later zorgeloos willen wonen. De bewoners kunnen gebruik maken van de thuiszorg van BrabantZorg.

HEADER_Natuur3.jpg

Woningcorporatie BrabantWonen heeft het derde appartementengebouw gekocht. In dit gebouw komen 36 huurappartementen voor ouderen met een zorgbehoefte, met zorg vanuit BrabantZorg. De verwachte oplevering van dit gebouw is gepland voor het voorjaar van 2021.

 

Fase 2: Kloostercomplex

Het Kloosterkwartier is populair. Maar, goed nieuws! Naast het ziekenhuisterrein is er nog meer ruimte voor ontwikkeling. Op dit moment loopt de planvorming voor het herbestemmen van het kloostercomplex. Plan is om hier appartementen te realiseren voor jong en oud. Voor mensen met of zonder zorgbehoefte.


Ook komen er veel maatschappelijke voorzieningen, zoals een ontmoetingscentrum, Leefgoedplein of buurtmoestuin. Zo word het Kloosterkwartier ook echt het maatschappelijk hart van Veghel; een wijk voor iedereen.

Via deze website houden we je op de hoogte van alle ontwikkelingen, of volg ons op Facebook.

01_HOOGSTE-PUNT.jpg