Wat vind je er?

Gemeenschappelijke ruimtes

Kloosterkwartier is een gebied in ontwikkeling met ambities. Enkele ambities zijn voor gemeenschappelijke ruimtes, een ontmoetingscentrum, een schitterende kloostertuin, Leefgoedplein, biljartvereniging binnen én buiten. Een buurtmoestuin, speeltuintje en wijkbewoners die samen eten of sporten. Slechts enkele voorbeelden van al het moois dat gezamenlijk verder kan ontstaan. Het initiatief en de behoefte van de mensen zelf is daarbij leidend. Niet het aanbod vanuit (welzijns)organisaties, maar de vraag vanuit de bewoners staat centraal.

Activiteiten16.jpg

Kloostertuin

KLOOSTERTUIN.jpg

De tuin wordt opengesteld voor de Veghelse gemeenschap om te kunnen genieten van dit prachtige park. Via poorten wordt de toegang verleend. Het is de doelstelling de huidige sfeer van de Kloostertuin te behouden. Een zogenaamde bezinningstuin. Nu weliswaar alleen toegankelijk voor de zusters van franciscanessen. 

Maar in de toekomst (gedoseerd) toegankelijk voor iedereen. Los van de historische waarde van de poorten, gaan de poorten dus ook een rol vervullen in de beheersing van de rust in het kloosterpark. Op basis van praktijkervaring zal de Kloostertuin open worden gesteld voor bezinning.

Leefgoedplein

Een ambitie is om op de begane grond van het klooster een mooie plek voor startende ondernemers en maatschappelijke organisaties te realiseren. De belangrijkste voorwaarde om je hier te vestigen of een werkplek te huren? Je wilt samenwerken met anderen. Past dat bij jou? 

Dan zijn er volop mogelijkheden en faciliteiten:

  • Centrale ligging in Veghel, grenzend aan het centrum
  • In een uniek pand, dat in herontwikkeling is
  • Mogelijkheid tot opschaling: klein beginnen en later doorgroeien
  • Voldoende ruimte voor realisatie werkplekken
  • Aanwezigheid van vergader- en presentatieruimte
  • Diverse voorzieningen, waaronder een keuken
  • Voldoende parkeerruimte
  • 24/7 toegankelijk
06_Activiteiten11.png

Leefgoed is een concept voor wonen, werken, leren en (be)leven waar verbinden, ontmoeten en ondersteunen samenkomen. Door de denkkracht, het netwerk in te zetten om de verbinding tussen mensen en tussen werken-wonen-leven te verbeteren, wordt invulling gegeven aan de maatschappelijke component.

Huiskamer van Veghel

Gebouwen10.jpg

Het nieuwe restaurant voor de zusters, dat in de kloostertuin is gebouwd, wordt in onze ambities de ‘huiskamer van Veghel’: een plek waar iedereen terecht kan en iedereen er mag zijn. Hét ontmoetingspunt waar je van (en met) elkaar kunt leren, elkaar ontmoet en gezamenlijk activiteiten onderneemt. En je elkaar respecteert zoals je bent. Ongeacht je leeftijd, cultuur of achtergrond.

Van kantine van het Leefgoedplein en leestafel overdag tot restaurant in de avonduren. Een maaltijdservice, waar ouderen iets kunnen afhalen of ter plekke kunnen opeten, én een plek waar je in de weekenden ’s avond terecht kunt voor een heerlijk diner. Kortom, alles is mogelijk op deze bruisende ontmoetingsplek in het centrum van Veghel.